29.6.2012

anteeksi, ei otsikkoa tälläkertaa

Tänään postia hakiessa huomasin sieltä kirjekuoripinon välistä taas EF-postia. Ihmettelin siinä sitten että mitä sielä nyt voi taas olla, kun kaikki paperit on nyt käytännössä jo tullu. No, sielähän oli sitten mun matkalippu, jonka piti tulla sählöpostiin, mutta suunnitelmat oli sitten näköjään muuttunu. Sitten sain paperin jossa oli tiivistettynä tärkeimpiä juttuja mitä tarvis tietää matkalle, kuten: kirjatut- ja käsimatkatavarat, koneen vaihto jne.
Uskaltauduin jopa googlaamaan tän lentoyhtiön, josko siitä löytäis ihmisten mielipiteitä. Niitä löysinkin, mutta aika tasasesti oli positiivista ja negatiivista palautetta, että eiköhän se parempi oo ihan itte kokee ja arvioida :)
Nyt jos vielä onnistuisin pitään tän lipun tallessa niin saan sen koneeseennousukortin ilman suurempia häslinkejä.

25 päivää!

Ja paaaaljon tekemistä. Tuli just varattua kolmen viikon kirpparipöytä, että sais vähän rahaa käytettäväks. Kesätöitä kun piti hakee niin olin ehkä vähän laiska...
Ja tuli meijän tyttöporukan läksiäis laivareissukin varattua!
Tuntuu että nyt tässä vajaan neljän viikon aikana pitäis keretä näkeen kaikkia mutta en tiedä missä välissä! Apua!

No tänään ainakin näin Emppua ja juteltiin siinä sitten muutama tunti kaikenlaista, liittyen ja ei liittyen vaihtoon.

eväät :p
NYT alotan tekeen mun pakkauslistaa! Oikeesti. Muuten siitä tulee yks painajainen kun mä revin mun vaatteet alas kaapista ja yritän päättää mitä otan mukaan.

 ♥Anni

27.6.2012

My Different Year

Blogi koki nyt nimen vaihdon. Ei toki oo eka kerta. Sillon kun kukaan ei vielä tätä lukenut, niin vaihtelin tota nimee aikas tiuhaan tahtiin, kun mikään ei miellyttäny mua.
Kyllästyin tohon edelliseen kun se oli niin pitkä ja kömpelö. En ny tiiä onks tää uus sitten mitenkään parempi, mutta tällä nyt mennään.
Voi olla että vähän meni jotain sekasin, kun jouduin ton osotteenkin vaihtamaan, mutta jos mun mieli nyt joskus sattuu tän nimen suhteen vielä muuttumaan, niin osote ei ainakaan tuu vaihtuun.

♥Anni

26.6.2012

Flight Info

Eilen sain taas postia EF:ltä ja kirjekuori sisälsi mun lentotiedot! Lähtö olis sitten 24.7 Helsinki-Vantaalta klo: 15.30. Ei paha aika, ainakaan ei tarvi herätä aikasin, vaikka kentällä pitääkin olla noin kaks tuntia ennen kun kone lähtee.
Lentoyhtiönä toimii Iceland Air (koskaan kuullutkaan tälläsestä) ja meillä on yks koneen vaihto n. kello neljä Reykjavikissa. Sieltä kone lähtee sitten klo: 17.00 (Islannin aikaa) kohti Bostonia, jonne pitäis laskeutua 18.35 (Bostonin aikaa). En oikee tosta jaksanu laskee tota lennon pituutta, koska aikaero. Mutta pitkä lento jokatapauksessa.
Ongelmaks muodostuu tässä nyt tää matkatavaroitten painorajotus. Yritin lentoyhtiön sivuilta kattella, mutta sielä ilmotetaan nuo jotenkin ihan sekavasti ja englanniks. (Siis mun englanninkielen taitohan ei vielä oo mikään kehuttava, mutta sikshän mä oonkin lähössä). Sivuilla oli monia eri rajotuksia, mutta bongasin sieltä tollasen 23kg + 10kg mikä kuulostais ihan järkevältä. Matkalakku ei vie tosta kun vähän alle 4kg (koska löysin stocmannilta jonkun ultrakevyen ja kestävän 130 litrasen Desleyn matkalaukun -20% !!) joten mun tavaroille jää sitten 20 kiloo. En tiiä sitten jaksanko ihan kymmentä kiloo käsimatkatavaraa raahata mukana, mut on mulla ainakin läppäri ja EF-laukku.

Kirjekuoresta tuli lentotietojen lisäks myös Travel Guide -vihkonen, missä on tietoo lentämisestä, mulle sellanen vakuutuskortti (verrattavissa suomen KELA-korttiin) ja Student ID kortti, jossa näkyy mun aluevalvojan/päällikön sekä host-isän yhteystiedot. Sitten sellanen EF-logolla varustettu yhteystietolappu mikä kiinnitetään matkalaukkuun.

Pelottaa jo tuo pakkaaminen! En oo siinä mikään hyvä, enkä todellakaan tykkää siitä... Pitäisköhän alkaa tehä jo listaa valmiiks niin olis sitten helpompaa :D

todistusaineisto :)

♥Anni

23.6.2012

Midsummer




 Vähän myöhässä, mutta kuitenkin :) Täälläpäin Suomee ilmat suosi ainakin, joten juhannusta vietettiin pääasiassa ulkona. Ihan perinteinen jussi olikin, grillaamista, syömistä ja saunomista perheen ja sukulaisten kanssa. Tulihan siinä sitten vähän jalkapallookin kateltua, kun sitten illemmalla annettiin periks ja karattiin hyttysten ulottuvilta sisälle. Multa taitaakin jäädä yks juhannus väliin, kun ei ameriikassa vissiin juhannusta vietetä. Vai oonko väärässä?

Juhannukseen kuului siis:
turhaa säläilyä ruokaa odotellessa :)
Serkkuja...
...ja herkkuja ;)
Järvimaisemia unohtamatta

♥Anni










18.6.2012

Vähän jäljessä...

...mutta kirjotanpa kuitenkin. Niin tosiaan, piti kirjottaa tarkemmin siitä viisumi-systeemistä/valmennustilaisuudesta, mutta jotenkin tää aina vaan menee ja sitä hokee ittelleeen että "mä teen sen huomena" ja sitten taas "no jos sitten huomenna"... No, siitä on nyt sitte niin kauan etten jaksa alkaa sen kummempaa siitä kirjotteleen. Tässä kuitenkin vähän kuvan muodossa siitä mitä mulla oli kotiin lähtiessä mukana.




   Eli tollanen laukku ja t-paita. Meille sanottiin että jompi kumpi olis hyvä olla lentokentällä, jotta meijät tunnistetaa. Kallistuin vähän ton paidan puoleen. Mutta koska sainkin käteeni paidan kokoa L (naisten mallia olevat punaset oli jo menny, ja miesten mallejakin oli enää L ja XL kokoo) niin ehkä toi laukku on sittenkin se minkä mä otan. Paidasta voi tulla vaikka yöpaita tai jtn.
Täytyy kyllä sanoo että tää laukku ei oo niitä hirveimpiä ilmestyksiä mitä oon vaihto-oppilasjärjestöiltä nähny.. joten enköhän mä selviä, vaikka aluks vähän nyrpistelinkin nenää tolle :)

Sitte tällänen pienehkö info-paketti. Toi punanen kansio siis sisälsi tuon orientation handbookin, vaaleenpunasen esitteen joka koski vakuutuksia, sekä noi kaks valkosta paperilappua. Ton Studen handbookin sain jo kaks viikkoo ennen valmentautumista mutta ajattelin sen tähän  laittaa.
Sitte halukkaat sai ottaa tollasen sim-kortti paketin. Mukana tuli sim-kortti, johon on ladattu jo valmiiks.. oiskohan ollu 5 dollaria. Eli ei siis heti ensimmäiseks maahan saavuttua tarvi lähtee metsästään sim-korttia. Toki tohon kortille saa aina lisätä saldoo, mutta kannattaahan sitä tsekata halvempiakin vaihtoehtoja :)

En nyt muista päivää, mutta vähänaikaa sitte sain tietää että lähen leirille Norwichin yliopistoon Vermontiin (toinen vaihtoehto olis ollu Bryantin yliopisto Rhode Islandilla). Me suomalaiset oltiin jaettu suurinpiirtein tasan 10-10 molemmille leireille. Pienen paniikkipuhelun jälkeen todettiin kaverini kanssa, että hänpä lähteekin Rhode Islandille. Niin mun tuuriani... Toisaalta, nyt mun on vähänniinkun pakko mennä ja tutustua ihmisiin. Jotain hyvää tässäkin siis ;) Ja mitä facebookissa oon kattellu niin porukka vaikuttaa aivan mahtavalta!
Lentotiedot on vielä ihan auki, mutta kai nekin kohta tulee. Jos oikein muistan niin leiriläiset lähtee niin että toiset 10 23. ja toiset 24. päivä. Molemmilla lennoilla on yks vaihto, toiset menee Köpiksen kautta ja toiset Islannin.. Tuo koneen vaihto vähän mietityttää, kun en oo lennelly kun lomalennoilla ja Suomen sisällä joten ei oo tuttua. Mutta onneks sielä on muitakin :)

JA tein vielä tälläsenkin huomion että mä kirjotan niiiiin sekavasti! Voiko edes olla totta. Joo, tää on mun eka blogi enkä oo mikään himokirjottaja ym. En niinkun osaa kirjottaa asiaa, vaan kaikkee muuta turhaa. Esim. edellisessä postauksessa en vaivaudu kertomaan millanen prosessi oli vaikka tää viisuminhaku juttu.. Mutta yritän parantaa tapani ja ehkä sitten kun on enemmän kerrottavaa niin tulee myös enemmän juttua :D

35 päivääääää!


♥Anni


10.6.2012

No nysse sitte on täälä:

Jännitys! Mua jännittää aivan kamalasti! Tää kaikki on jo niiiin lähellä että se alkaa jo tuntuun todelliselta. Tää ei oo sellanen pelokasta jännittämistä, vaan enemmänki sellasta yli-innostuneisuutta, jos tiedätte mitä tarkotan :) Tää  jännittäminen alko perjantaisen valmennustilaisuuden jälkeen. Tää valmennustilaisuus oli kyllä täynnä infoo ja päässä pyörii vieläkin niitä asioita mitä siellä käsiteltiin.
Valmennustilaisuudessakin jäi kyllä harmittaan, etten ehtiny puhuun muille vaihtareille paljoo :( Tai no, ehtiny ja ehtiny, ujonpuoleinen ja hiljanen kun olen niin on vaikee mennä puhuun ihmisille (toiselle puolelle maailmaa kuitenkin lähdössä ihan yksin? hmm.. ) joten turvauduin sitten kaveriini. No, uus yritys sitten vaikka lentokentällä :D

Päivät tässä sitten kuluu miettimällä kuinka saisin nää jäljellä olevat päivät (joita on enää 43!!) kuluun. On aika vaikeeta olla ajattelematta mitään muuta kun tulevaa vuotta. No, onneks kesä on täynnä kaikenlaista ohjelmaa; häitä, rippijuhlia ja kavereitten näkemistä. Ollaan jopa suunniteltu lähtevämme kaveriporukalla laivalle "läksiäisrosteilylle", sitä siis odotellessa :)

Tänään olin tallilla valokuvailemassa kun sisko osallistu koulukisoihin. Ite en osallistunu, mm. siks, että en tykkää ratsastaa yleisön edessä.
Estekisoihin olisin valmis kyllä meneen, jos sellaset nyt tässä sattuis eteen (koska sielä ei oo samanlaista tuomarointia kun kouluradalla).
Valokuvia ei tänne tipu, koska... no sanotaanko vaikka etten oo hirveesti tottunu kuvaan näitä liikkuvia kohteita enkä oikeen osannu ajottaa kuvan ottamista oikein...

Toivoisin että voisin sanoa jatkavani vuoteen valmistautumista kesäisissä tunnelmissa, mutta taitaa olla turha toivo. Suomen kesä pistää taas parastaan...

♥Anni

7.6.2012

ostoksia

Enää vajaat 50 päivää jäljellä! Olikin siis jo aika käydä ostamassa tietokone ja kamera, jotta oppisin joskus käyttään niitä. Tässä sitä siis dataillaan uudella läppärillä :) 
Ja tuossa vieressä pöydällä on uus valkoinen Nikon J1 kamera. Ostosreissu ei menny ihan niinkun piti, vaan tänään käytiin uudestaan kaupassa vaihtamassa tuotetta. 

Ei siinä mitään sen kummempaa kun että myyjä suostutteli mut ostaan yhen toisen kameran ja Nikon jäi kauppaan. Kotona, kun sain kameran toimiin... järkytyin. Kamera oli AIVAN surkea. Opin tästä ainakin sen että:
  1. Älä anna myyjän manipuloida
  2. Luota itsees ja osta se mitä menitkin ostaan
  3. ÄLÄ OSTA TUOTETTA MISTÄ ON JÄLJELLÄ VAIN SE KAPPALE MIKÄ ON NÄYTILLÄ! 
Mutta nyt kaikki hyvin ja kaikki koneet toimii!

Huomenna sitten Helsinkiin viisumihaastatteluun! 

Ja tässä tää sitte olikin, pikapäivitys kun en oikeen ehdi pitkästi kirjottaa :)

♥Anni