18.8.2012

I'm the survivor!

Huh huh! Eka päivä koulua takana, mitäköhän siitä ny sanois.
No jos vaikka ihan alusta alottais.
Eli herätys oli kello kuus... Mikä oli outoo, koska Suomessa herään kouluun joskus 7 jälkeen. Mutta koska auto starttas pihasta vartin yli seittemä, ei siinä paljoo muita vaihtoehtoja ollu.
Luulin että en sais yöllä unta ja kädet tärisis aamulla, mutta ei siinä mitää sellasta ollu. Yleensä oon kyllä hirvee jännittäjä :/
Saavuttiin koululle joskus 7:45am ja siitä tepastelin suorinta tietä opinto-ohjaajan toimsitoon, joka vaihto mun liikunnan heti pyydettyäni kuvikseen (sanoi että olis ehkä vähän liikaa jos ottasin sen ranskan) ja sitte lähettiin sinne käytävään metsästään jotain joka haluis näyttää mulle paikkoja. Ja sielä käytävillä oli niiiiiin kova hälinä ettei mitään rajaa. Joka puolella näky erilaisia ihmisiä ja niitä sini-valkosissa (koulun värit) cheerleader asuissa palloilevia tyttöjä. En oikeesti oo ajatellu että ne on oikeesti ne hamoset päällä sielä kouluaikanakin :D
Seisoskeltiin siinä auditorion edessä sitten, kun kaikki seniori-luokat alko valumaan sinne päin, ja siihen ilmesty sitte tää tyttö, Marissa mistä kerroin että oli jutellu mun kans facessa. Ja hänen kaverinsa Laura ja sitten vielä yks jonka nimee en muista. He lupasivat sitten pitävänsä musta huolta loppupäivän.
Auditoriossa oli sellanen perus rehtorin puhe ja sääntöjen kertaus, ja sen jälkeen mentiin poikkeuksellisesti ennen ekaa tuntia homeroomiin. Tänään oli muutenkin vähän erilainen päivä, kun kaikki tunnit kesti vaan jotain puolisen tuntia ja ne meni ihan eri järjestyksessä kun yleensä.

1. Español
Espanjalla alko siis mun päivä. Tosin ei ekalla tunnilla mitään opiskeltu. Opettaja esitteli ittensä ja halus tietää meistä jotain ja sitten olikin se aika jo kulunu.
Ootan kyllä tosi innolla näitä tunteja. Tää kestää koko vuoden, joten tässä oppii kuulemma sellasen määrän espanjaa kun suomessa 2-4 kurssin aikana, riippuu koulusta.

2. Publications
Eli vuosikirjan tekoo. Ei tääläkään mitään erikoista tehty. Opettaja kyseli vaan että kuka on ja millä luokalla, sitten mentii vähän läpi mitä meijän pitää tehä. Lähinnä valokuvaamista, ja se velvottaa kulkeen aika paljon kaikkiin koulun peleihin ja tapahtumiin. Ei haittaa :D

5. Pre-Calculus (sanoinhan et nää tunnit ei tänää menny ihan numerojärjestykses?)

Suomeks siis matikkaa. Tää on tän koulun toisiks vaikein matikan kurssi, ja musta vähän tuntuu siltä että osa näistä asioista on käyty meillä jo ylä-asteella. No, kattoo ny mitä tästä tulee, voi olla ihan hyvä jos tää on joku helppo kurssi, koska noi englannin kieliset matikka-termit ei oo ihan hallussa :D

LUNCH
Tää oli jo kokemus sinänsä :D Meijän opettaja päästi meijät vähän aikasemmin joten päästiin varaan hyvät paikat ruokalasta. Ekan päivän ruokailu on näille iso juttu, koska se menee kuulemma niin että mihin pöytään ekana päivänä istut niin siinä syöt koko vuoden. Joku oppilaitten kirjottamaton sääntö :D Siinä oli kaikkee säätöö sitte ja ruokajono alko kasvaa joten kun päästiin siihen pisteeseen että ruoka piti ottaa niin meillä oli jotai 7 min aikaa syyä. Päädyttiin sitte ottaa sellaset "Sacklunch" pussit, missä oli jotain välipalakeksejä, joku pähkinävoi-viinirypälehillo leipä, omenamehu ja jotai perunalastu-juttui. Useemmat kantaa omia eväitä mukana sellais eväsboxeissa, mut aattelin mennä noilla koulun tarjoomisilla, ainaki siihen saakka et saisin jonkun kivan astian hommattuu mis voi kuljettaa omat ruuat. Ja ei se koulun ruoka nyt niin pahalta näyttäny. Toki sielä oli kaikenmoista hampurilaista ja friteerattuja juttuj, mut myös hyvännäkösiä salaatteja yms. joten saas nähä :)

3. Government
Yhteiskuntaoppia. Täälä vaa jaettiin istumajärjestykset ja sitte vapaata hengailua. Juttelin parin tytön kanssa siinä sitte ja vaikutti tosi mukavilta. 

4. Arts
Kuvista. Taas vaan juttelua ja vuoden tavoitteiden läpikäymistä.

6. English
Hah! Onnistuin eksyyn väärään luokkaan. Istuskelin ilosesti Amerikan historian tunnilla kunnes tajusin et hei, nythän on vasta kuudes eikä seittemäs tunti! Hipsin hiljaa luokasta ulos ja menin nolona myöhässä englannin luokkaan. Se opettaja on btw ihan pimee :D Hauska, mutta hiukka outo.. Sielä alotettiin kyllä nii että joutu tää englannin kieli heti koetukselle: runoja!  Saatiin kaks runoo, Howard Nemerow - September, The First Day Of School ja Billy Collins - Aristotle
Toi Aristotle on ainaki vähä haastavaa, ku en ees tiiä mitä me niille runoille tehään ens tunnilla.. Analysoidaan? Hope so not!

7. American History
Hih, viimeseks siis vasta tää hissa ;) Ja sielä samaa vanhaa, eli opettaja puhu koko puoli tuntii ja sitte päästii kotio.

Koska mua ei oo vielä rekisteröity tonne järjestelmään, niin osalla opettajista ei ollu mitään hajuu että mää oon tulos sinne. Siinä ne oli sitte vähä huuli pyöreenä ku paikkojenjaon jälkee mää meni niille sillee "Sori mut sää et maininnu mua, mää oon se vaihto-oppilas joka ei oo vielä täälä kirjoilla mut käyn tätä kouluu kuitenki.."
Ihmiset oli ihanii, jotkut oli heti sillee "Hei vähän siistii, mistä sää oot?!", kun kuulivat et oon vaihtari. Ne jotka ei tullu puhuun niin vähintäänki hymyili mulle. Suomessa kun joku tuntematon hymyilee sulle nii se on heti ihan weirdo.

Maanantaita odotellessa! Toivottavasti löytyis perhe mahdollisimman pian, ei näitä kuuden herätyksii kauaa jaksa :D
Anteeks muuten ettei oo kuvii.. Ei ollu aikaa ottaa :(

we♥it
hah!
we♥it




♥Anni


1 kommentti:

  1. Ah kuulostaa tutulta noi jotkut aineet :D! Musta tuntuu, että oon ainoo vaihtari jolle matikka tuottaa hankaluuksia... Tosta luch -hommasta en oo kyl koskaan kuullut, mutta toivottavasti saitte hyvän pöydän! Ilmoittele sit blogis, kun tuut lähemmäs Omahaa (:

    VastaaPoista